Tartalom - Kertes blog

 

novenytarsitasok_mediterran_kertbe_teraszra_1_-_copy.jpg

PRÉRI KERT | Vadvirágok gyep helyett

KERTTERVEZÉS - Tervezzünk izgalmas kertet, tele érdekes, változatos megjelenésű növénnyel! Ne csak virágban gondolkodjunk, hanem levélzetben is! Szúrós, hegyes vagy lágy és finom megjelenésű mindegy... csak ne a gyep legyen a legfontosabb!

Bohóc, csoki és pillangó - Érdekes növények gyerekeknek

2012.03.09. 08:00 Préri Kert | Vadvirágok gyep helyett

 

A gyerekek, akárcsak mi felnőttek, azokat a növényeket tartják érdekesnek amelyek:

  • virága színpompás,
  • llatosak,
  • levélzete finom és simogatható,
  • hosszan virágoznak,
  • virága ehető,
  • mozognak a szélben, 
  • vonzzák a pillangókat és más érdekes rovarokat
  • kevés törődést igényelnek!

 

Íme néhány a kedvenceim közül: 

A mexikói óriás zsálya >> élénkpiros virágait 90-120cm magas szárain a nyár első felétől egészen a fagyokig hozza. Enyhén bolyhos, kissé ragadós, háromszögalakú levelei halványzöldek és jól kiemelik a színpompás virágokat.

 

Az új-mexikói kolibrivirág >> finom, szürkészöld  színű levélzete elképesztően illatos. Virágai színe narancssárga, enyhe bronz árnyalattal, ami a lemenő nyári napot idézi. Hosszan, a nyár első felétől hozza nektárdús virágait, melyek különösen vonzzák a csodálatos kacsafarkú szendert >>.

 

A brazil kék zsálya >> virágainak kék színárnyalata igen ritka. Felevélkéi és virágszára ráadásul fekete színű, ami még különlegesebbé teszi. Levélzete illatos és a zöldcitrom színéhez hasonlítható. Hosszan, a nyár derekától egészen a fagyokig virágzik.

 

A fagyérzékeny kaliforniai bohócvirág >> a tavasz végétől hetekig díszít narancspiros virágaival. Levelei enyhén ragadósak. Ha a nyár második felében 1/3-val visszavágjuk, akkor ősszel ismét sokáig virágzik.

 

A ciklámen zsálya >> rózsaszín virágai szinte egész nyáron át nyílnak, ha napos fekvésbe  ültetjük. Nyári szárazság idején meghálálja, ha időnként alaposan megöntözzük. Virágai ehetők és nagyszerűen használhatók nyári fagyikelyhek és saláták díszítésére. 

 

A csokoládé virág >> rendkívül hosszan, májustól a fagyokig virágzik. Porzói, különösen a reggeli órákban intenzív csokoládéillatot árasztanak. Virágai forró nyári napokon napközben több órára becsukódnak.

 

A mexikói kétszínű zsálya >> ősszel virágzik. Fehér, apró virágait jól kiegészítik bolyhos, élénklila felevélkéi, melyek csodálatosan bársonyos tapintásúak. Száraz virágnak is kitűnő.

 

A kobalt zsálya >> élénkék virágait szintén ősszel hozza. Fűszerű, enyhén fűszeres illatot árasztó levélzetével azonban az egész szezonban díszít. 

 

A bársony zsálya >> élénkpiros virágai májustól akár november végéig nyílnak a kertben. Fényes, apró levelei kellemesen illatosak. 

 

A texasi kolibrivirág >> málnaszínű virágai hónapokon át díszítik a kertet. Ha megdörzsöljük, akkor levele különleges, édes illatot áraszt. 

 

A mexikói árvalányhaj >> nagyszerűen mutat csoportba ültetve. Finom kalászai a legkisebb szellőre is rezdülnek. Örökzöld díszfűfajta, ezért egész évben díszíti a kertet.

 

 

KÖVETKEZŐ BLOGBEJEGYZÉSÜNK: 2012.03.16.08:00


 

Szólj hozzá!

Címkék: gyerekeknek ehető virágok illatos virágok díszfüvek évelő növények szárazságtűrők

A bejegyzés trackback címe:

https://prerikert.blog.hu/api/trackback/id/tr364182222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása