Tartalom - Kertes blog

 

novenytarsitasok_mediterran_kertbe_teraszra_1_-_copy.jpg

PRÉRI KERT | Vadvirágok gyep helyett

KERTTERVEZÉS - Tervezzünk izgalmas kertet, tele érdekes, változatos megjelenésű növénnyel! Ne csak virágban gondolkodjunk, hanem levélzetben is! Szúrós, hegyes vagy lágy és finom megjelenésű mindegy... csak ne a gyep legyen a legfontosabb!

Kacsafarkú szender - A magyar kolibri

2010.10.02. 18:15 Préri Kert | Vadvirágok gyep helyett


A kacsafarkú szender egy lepkefajta, amely erdei tisztásokon, erdőszéleken repül, de gyakori a kertekben is. Vándorlepke, május és november között figyelhetjük meg. Magyarország egyes szubmediterrán jellegű területein pld: a Dél-dunántúl, áttelel és állandó. (A képen egy rózsaszín cigarettavirágon látható)

 

Potrohán feltűnő fekete-fehér farpamacs („kacsafarok”) van. Ennek segítségével kitűnően tudja kormányozni magát, amikor sebes, zúgó repüléssel a virágok között cikázik. Közelről hallgatva elképesztően hangos a zúgása.

 

Napközben látogatja a virágokat. Kolibri módjára lebeg előttük, és igen hosszú pödörnyelvével szívja a nektárt. Röpte rendkívül gyors. Hernyói zöld színűek, világos hosszanti csíkokkal. Lepke alakban telel át. (A képen egy lila méhbalzsamon >> látható.)

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: rovarok konténeres kertészkedés mediterrán növények balkonnövények

A bejegyzés trackback címe:

https://prerikert.blog.hu/api/trackback/id/tr602334809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása