Tartalom - Kertes blog

 

novenytarsitasok_mediterran_kertbe_teraszra_1_-_copy.jpg

PRÉRI KERT | Vadvirágok gyep helyett

KERTTERVEZÉS - Tervezzünk izgalmas kertet, tele érdekes, változatos megjelenésű növénnyel! Ne csak virágban gondolkodjunk, hanem levélzetben is! Szúrós, hegyes vagy lágy és finom megjelenésű mindegy... csak ne a gyep legyen a legfontosabb!

Kerttervezés - 10 leggyakoribb hiba egy kert tervezésekor

2012.01.20. 08:00 Préri Kert | Vadvirágok gyep helyett


Kertünk tervezése során el kell gondolkodnunk azon is, hogy a kerti építményeken; egyéb  funkcionális és díszítő elemeken kívül milyen növényeket szeretnénk látni a kertben. Növényválasztáskor is segít jó döntést hozni, ha tisztában vagyunk néhány gyakori hibával:   


EGYHANGÚ ÉS LAPOS MARADT A KERT - Válasszunk különböző magasságú és formájú növényeket, így kertünk sokkal érdekesebb képet mutat majd!

 

FIGYELMEN KÍVÜL HAGYTUK A KERT ARÁNYAIT - Vásárlás előtt mindig nézzünk utána, hogy mi is lesz a választott fák és cserjés növények végleges mérete!

 

A KERT MOZDULATLAN, HIÁNYZIK BELŐLE AZ ÉLET - Válasszunk olyan növényeket, amelyek lendületet, élénkséget visznek a kertbe! pld.: kisebb szellőre is rezdülő díszfüvek. 

 

NEM GONDOLTUNK ARRA, HOGY A LÁTVÁNY EGÉSZ ÉVRE SZÓLJON - Válasszunk örökzöldeket és olyan lombhullató növényeket, amelyek télen is díszítenek!

 

NEM VÁLTOZATOS AZ ÜLTETETT NÖVÉNYEK LOMBOZATA - Válasszunk érdekes, egymásnak formai- és színkontrasztot nyújtó növényeket!

 

AZ EGYHANGÚ, ÉS GONDOZÁSIGÉNYES GYEP MÉRETE ÉS SZEREPE INDOKOLATLANUL HANGSÚLYOS A KERTBEN - Csak azokat a részeket füvesítsük be, ahol az igazán szükséges!

 

NÉHÁNY NAGYOBB MÉRETŰ NÖVÉNY BEÁRNYÉKOLJA A KERTET - Legyünk körültekintőek nagyobb méretű növények helyének kiválasztásánál! Ha a megfelelő helyre kerülnek, akkor nem veszik el a fényt előlünk és nem csökkentik kisebb növények ültetésének a lehetőségét.

 

A VÁLASZTOTT NÖVÉNYEK ÜLTETÉS UTÁN ÖSSZEVISSZA, KUSZA KÉPET FESTENEK - Válasszunk ki néhány olyan növényt, amely keretet ad a kertnek azáltal, hogy ismétlődően vissza-visszatér a kert különböző részein, kiemelve és kiegészítve a többi növényt!

 

"BOTANIKUS KERTET" HOZTUNK LÉTRE; MINDENBŐL EGYET-EGYET ÜLTETTÜNK - Több növényfajtát csoportban vagy elszórva, de ismétlődően ültessünk! Így kertünk sokkal egységesebb képet mutat majd.  

 

TEREBÉLYES ÖRÖKZÖLD NÖVÉNYEKET ÜLTETTÜNK A HÁZ FÖLDSZINTI ABLAKAI ELÉ - A későbbiekben túl hangsúlyossá válnak és csökkentik a házba behatoló természetes fény mennyiségét. - Legyünk körültekintőek nagyobb méretű örökzöldek helyének kiválasztásakor! 

 

 

A TOVÁBBIAKBAN:

Mindig tetszettek a kerti csobogók. Különösen azok, amelyek egy nagyobb kaspóból készülnek.

Íme egy videó, amely bemutatja, hogyan barkácsolhatunk egyet...

 

 

KÖVETKEZŐ BLOGBEJEGYZÉSÜNK: 2012.01.27.08:00

 

Szólj hozzá!

Címkék: csináld magad kerttervezés cserjék szárazságtűrők érdekes levélzet

A bejegyzés trackback címe:

https://prerikert.blog.hu/api/trackback/id/tr273476342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása