Tartalom - Kertes blog

 

novenytarsitasok_mediterran_kertbe_teraszra_1_-_copy.jpg

PRÉRI KERT | Vadvirágok gyep helyett

KERTTERVEZÉS - Tervezzünk izgalmas kertet, tele érdekes, változatos megjelenésű növénnyel! Ne csak virágban gondolkodjunk, hanem levélzetben is! Szúrós, hegyes vagy lágy és finom megjelenésű mindegy... csak ne a gyep legyen a legfontosabb!

Lánglovagok

2011.08.12. 08:00 Préri Kert | Vadvirágok gyep helyett

 

Egyes növények virágszíne olyan élénk, hogy virágzás idején majdnem világítanak a kertben; készen arra, hogy szinte lángra lobbanjanak...

 

A lángbokor >> kisebb, méretű, fél-cserjés évelő. Narancspiros virágai szinte elborítják a növényt. Napos, meleg időben kezd csak intenzíven virágozni. Rendkívül szárazságtűrő növény.

 

A texasi nyuszifül >> málnaszínű virágai május végétől nyílnak.  Ha az elszáradt virágszárakat időnként visszavágjuk, akkor egészen a fagyokig virágzik. Levelei állítólag 7-up űdítő illatúak. 

 

Az arizonai fukszia >> narancspiros, tölcséres virágait szépen kiemeli a szürkés-zöld levélzet. Borúsabb napokon a legélénkebb a virágok színe. 

 

A mexikói óriás zsálya >> élénkpiros, igen nagyméretű virágainak jó hátteret nyújtanak halványzöld, illatos levelei. Virágai ehetőek!

 

A brazil kék zsálya színárnyalata az egyik legszebb kék. A nyár közepétől a fagyokig virágzik. Száraz időszakokban meghálálja az alkalmankénti öntözést. Némi takarással nálunk is áttelel. 

 

Úgy tűnik másoknak is ihletet adott a kék és a fekete...

 

A kínai selyemmirtusz >> lila bugái újra ragyognak, mihelyt visszatér a meleg, napsütéses idő.

 

A texasi kolibrivirág >> kitartóan virágzik a nyár első fele óta. Levelei illatosak, virágai pedig ehetők.

 

A tolldísz cserje >> kissé rózsazsín pamacsai a fehér virágok elnyílását követően jelennek meg. Rendkívül hosszan, 4-5 hónapon át díszíti a kertet. 

 

Virágai egyedi formája ihletet ad különleges, finoman kidolgozott frizurákhoz is...

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A csíkos levelű agave némileg fagyérzékeny, így nálunk csak cserépben nevelhető. A tél végétől a következő tél elejéig viszont kinn tartható. A nyári hónapokban minimális öntözés és tápoldatozás mellett "aránylag" gyorsan növekszik.


 

És végül a kék borsófürt >> fekete magházai.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: ehető virágok évelő növények szárazságtűrők érdekes levélzet piros színű virágok

A bejegyzés trackback címe:

https://prerikert.blog.hu/api/trackback/id/tr503113481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása