Tartalom - Kertes blog

 

novenytarsitasok_mediterran_kertbe_teraszra_1_-_copy.jpg

PRÉRI KERT | Vadvirágok gyep helyett

KERTTERVEZÉS - Tervezzünk izgalmas kertet, tele érdekes, változatos megjelenésű növénnyel! Ne csak virágban gondolkodjunk, hanem levélzetben is! Szúrós, hegyes vagy lágy és finom megjelenésű mindegy... csak ne a gyep legyen a legfontosabb!

Hogyan készítsünk látványos kertet? - kevés pénzből

2011.03.28. 08:00 Préri Kert | Vadvirágok gyep helyett


Időről időre megpróbáljuk átalakítgatni kertünket, hogy az végre IGAZÁN gyönyörű legyen. Ez azonban legtöbbször abból áll, hogy elmegyünk egy nagyobb kertészetbe, megtöltjük bevásárlókocsinkat egy rakás mutatós növénnyel és szépen szétültetjük őket a kertben.

De miután elkészülünk, valahogy mégsem lesz a kert annyira látványos, mint ahogy szerettük volna. Tanácstalanok és letörtek vagyunk...

 

Miért van az, hogy a kertészetben kiválasztottuk a legcsodálatosabb növényeket, kertünkben a hatás mégsem olyan lenyűgöző, inkább csak meghökkentő...

 

Azért, mert hiányzik a:

KONCEPCIÓ

A kertben a különböző funkcióknak nincs jól megtervezett helye és formája, az egyes részek nem kapcsolódnak szervesen egymáshoz.

Kiülő, terasz, pergola, kerti út, játszórész, virágágyás, füves terület stb.

 

A szépen kialakított, eltérő funkciójú, ám mégis egymáshoz illeszkedő területek az a titokzatos hozzávaló, ami nélkül egy jó kert egyszerűen nem működik.

Ne felejtsük, hogy a növények csak a hab a tortán! Bármennyire is fantasztikusak, alapvetően nem ők tesznek egy kertet látványossá, csupán kiegészítik azt, átvezetnek minket egyik helyről a másikra. 

Ráadásul az esetek többségében oda ültetjük az újonnan megvásárolt növényeket ahol épp hely van. Ez méginkább azt eredményezi, hogy a kert részei nem kapcsolódnak össze, nem alkotnak egy szerves egészet...

 

Egy jól megtervezett kert ugyanolyan mint egy jól megtervezett lakás. Otthonunk is több különböző helyiségből áll. Ezeknek szintén eltérő funkciójuk van, de egységes stílusukkal kapcsolódnak egymáshoz. Természetesen mindegy, hogy meglévő kertünket alakítjuk át vagy egy újat akarunk építeni. Ha sikerül a területet egymással összekapcsolódó részekre osztanunk, akkor tulajdonképpen már növények nélkül is érdekes kertet kapunk.

 

 

KÖVETKEZŐ BLOGBEJEGYZÉSÜNK: 2011.04.01. 08:00  


 

Szólj hozzá!

Címkék: kerttervezés

A bejegyzés trackback címe:

https://prerikert.blog.hu/api/trackback/id/tr842764050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása