Tartalom - Kertes blog

 

novenytarsitasok_mediterran_kertbe_teraszra_1_-_copy.jpg

PRÉRI KERT | Vadvirágok gyep helyett

KERTTERVEZÉS - Tervezzünk izgalmas kertet, tele érdekes, változatos megjelenésű növénnyel! Ne csak virágban gondolkodjunk, hanem levélzetben is! Szúrós, hegyes vagy lágy és finom megjelenésű mindegy... csak ne a gyep legyen a legfontosabb!

Őszi levelek összegyűjtése? - Érvek és ellenérvek

2010.11.17. 08:40 Préri Kert | Vadvirágok gyep helyett

 

Ősz közepétől sokan elkezdik összegyűjteni a lehullott leveleket a kertben. 

 

 

 

 

 

 

 

Mire megjön a tél, addigra a legtöbb kertben a bokrok és fák alatt makulátlanul tiszta, szépen felsöpört területet találunk. 



A lehullott, majd komposztálódott levelek rendkívül jó hatással vannak a TALAJ SZERKEZETÉRE, ugyanakkor a lehullott levelek alatt télen valóban megbarnul a gyep.

Lehetséges megoldás -  Csak a füves részekről és a rothadásra érzékeny növények körül szedjük össze a leveleket! A kert többi részén hagyjuk ott!

 

A lehullott és idővel komposztálódott levelek, különösen a mélyen gyökerező fáké sok HASZNOS MIKROELEMET tartalmaznak.

Mindemellet zavaró lehet, hogy a lehullott levelek miatt a kert rendezetlennek néz ki.

Lehetséges megoldás - A lehullott leveleket csak a ház körül, lépcsőről söpörjük össze! A távolabbi részeken hagyjuk, hadd tegyék a dolgukat! Tavasz végére többnyire szépen lebomlanak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az avarban HASZNOS ROVAROK telelnek át, de tény az is, hogy sok kártevő is.

Lehetséges megoldás - Csak a kártevőkre és gombás betegségekre érzékenyebb növények körül gyűjtsük össze a leveleket! Másik lehetőség, hogy csak kora tavasszal szedjük össze ami megmaradt.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: csináld magad

A bejegyzés trackback címe:

https://prerikert.blog.hu/api/trackback/id/tr1002433304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása