Tartalom - Kertes blog

 

novenytarsitasok_mediterran_kertbe_teraszra_1_-_copy.jpg

PRÉRI KERT | Vadvirágok gyep helyett

KERTTERVEZÉS - Tervezzünk izgalmas kertet, tele érdekes, változatos megjelenésű növénnyel! Ne csak virágban gondolkodjunk, hanem levélzetben is! Szúrós, hegyes vagy lágy és finom megjelenésű mindegy... csak ne a gyep legyen a legfontosabb!

Texasi nyuszifül

2012.04.27. 08:00 Préri Kert | Vadvirágok gyep helyett

 

A texasi nyuszifül >> magasan fekvő kanyonmedrekben, sziklás lejtők nedvesebb részein fordul elő Arizona déli részén. Egészen 2.400m magasságig, ezért elég jól bírja a kemény fagyokat. 

 

Enyhén bolyhos, mentaszerű, szürkés-zöld levelei illatosak. A növény 45-50cm magas és 45-50cm széles, kissé elfekvő habitusú. 

 

A texasi nyuszifül >> kiváló hosszan virágzó talajtakaró növény a kert napos részeire. Rendkívül hosszan és bőségesen virágzó évelőnövény. 

 

Május végétől egészen az őszi fagyokig hozza enyhén rózsaszín árnyalatú piros virágait. Folyamatosan virágzik, különösen ha az elszáradt virágszárakat időnként visszavágjuk.

 

A száraz, nyári hónapokban meghálája, ha időnként alaposan megöntözzük. Egyébként törődést nem igényel, csak kora tavasszal az előző év elszáradt virágszárait kell visszavágnunk a földtől pár centire.

 

A texasi nyuszifül >> jól nevelhető cserépben is. Hosszú virágszárai szépen hajlanak át a cserép szélén.  

 

A TOVÁBBIAKBAN:

 

 Ezüstös csillogás a kertben

 

Az előtérben csoportba ültetett macskamenta >> és korai méhbalzsam >> látható. A szürkészöld, a kékeszöld és a bordószínű levélzet érdekessé teszi a növénytársítást, részben mivel az eltérő színű levélzet segít megtörni a környező növények "zöld dominanciáját". 

 

A tűlevelű bugatölcsér >> smaragdzöld levélzetét egész évben jól kiegészítik a mexikói árvalányhaj >> szőke kalászai. Kiváló örökzöld, a tavasz végétől a nyár derekáig virágzó talajtakaró. 

 

A szakállas bugatölcsér >> fényes, élénkszínű, örökzöld levélzete csillog a reggeli napfényben.

 

A velencei kutyatej különleges formájú, kékeszöld levélszárai a tavasszal megjelenő zöldessárga virágokkal. Örökzöld, ezért egész évben díszít és semmilyen törődést nem igényel.

 

Keskenylevelű yukka és az olasz szalmagyopár ezüstös levélzete. Érdemes a kertben eltérő formájú növényeket társítanunk, mivel ez mindig feldobja az összhatást. 

 

A tó is ezüstösen csillog a reggeli napfényben... 

 

A korai méhbalzsam >> bordószínű levélzete éles kontrasztot alkot az olasz szalmagyopár ezüstös levélzetével. 

 

KÖVETKEZŐ BLOGBEJEGYZÉSÜNK: 2012.05.04.08:00


 

Szólj hozzá!

Címkék: kerttervezés díszfüvek évelő növények szárazságtűrők érdekes levélzet

A bejegyzés trackback címe:

https://prerikert.blog.hu/api/trackback/id/tr414452640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása