Tartalom - Kertes blog

 

novenytarsitasok_mediterran_kertbe_teraszra_1_-_copy.jpg

PRÉRI KERT | Vadvirágok gyep helyett

KERTTERVEZÉS - Tervezzünk izgalmas kertet, tele érdekes, változatos megjelenésű növénnyel! Ne csak virágban gondolkodjunk, hanem levélzetben is! Szúrós, hegyes vagy lágy és finom megjelenésű mindegy... csak ne a gyep legyen a legfontosabb!

Virágmagvak - Mikor vessünk virágmagot?

2012.03.02. 08:00 Préri Kert | Vadvirágok gyep helyett

 

Mivel a virágmagok egy jó része szobahőmérsékleten (19-20C fok) csírázik, lehet, hogy április közepéig vagy akár április második feléig is várnunk kell, amíg a kinti hőmérséklet tartósan ilyen meleg lesz.

A kellemes benti hőmérséklet azonban ideális a legtöbb virágmag sikeres keltetéséhez. Az úgynevezett "tasakos módszert" >> használva nemcsak időt, hanem helyet is nyerhetünk. Tervezzünk előre!

 

Most, március elején még túl hideg kint az idő a sikeres csírázáshoz; TARTÓSAN sem a nappali, sem az éjszakai hőmérsékletek nem elég magasak még.

 


Különösen hasznos a "tasakos módszer" >>, ha sokfajta növényt szeretnénk magról nevelni. Kora tavasszal kezdhetünk, mégsem kell az ablakpárkányt virágmaggal teli cserepekkel telepakolnunk...

 

De vigyázzunk, hogy túl korán se vessük el virágmagjainkat!

A frissen kikelt magoncoknak sok fényre van szükségük az egézséges fejlődéshez. Ezért mihelyt kicsíráznak, a tasakból át kell ültetnünk cserépbe, majd a szabadba helyezni.


Néhány jótanács:

A nagyobb méretű, keményebb magokat érdemes egy  éjszakára beáztatni, azért hogy héjuk megpuhuljon.

 

Segíti a gyorsabb csírázást, ha áztatás előtt a keményebb héjú magok külsejét egy éles szerszámmal megkarcoljuk...

 

A magoncoknak tehát sok fényre van szükségük. Ehhez azonban a szabadban kell nevelnünk őket. Nincs az a világos ablakpárkány, ahol elég fény van. Meglátjuk, hogy  kellő mennyiségű fény hiányában magoncaink előbb-utóbb megnyúlnak és nem fejlődnek majd egézségesen.

 

Kora tavasszal az idő még bármikor hidegre fordulhat és a kis palánták növekedése lelassulhat vagy akár hetekre meg is állhat... 

 

KÖVETKEZŐ BLOGBEJEGYZÉSÜNK: 2012.03.09.08:00

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: ültetés szaporítás csíráztatás virágmagok

A bejegyzés trackback címe:

https://prerikert.blog.hu/api/trackback/id/tr774129985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása