Tartalom - Kertes blog

 

novenytarsitasok_mediterran_kertbe_teraszra_1_-_copy.jpg

PRÉRI KERT | Vadvirágok gyep helyett

KERTTERVEZÉS - Tervezzünk izgalmas kertet, tele érdekes, változatos megjelenésű növénnyel! Ne csak virágban gondolkodjunk, hanem levélzetben is! Szúrós, hegyes vagy lágy és finom megjelenésű mindegy... csak ne a gyep legyen a legfontosabb!

Nyári Kert - Kezdjünk télen!

2012.02.17. 08:00 Préri Kert | Vadvirágok gyep helyett

 

Ha nyáron vibráló és mozgalmas kertben szeretnénk gyönyörködni, akkor már télen érdemes elgondolkodni néhány dologról; milyen változtatásokat is szeretnénk és persze hogyan és milyen ütemben fogjuk elképzeléseinket megvalósítani.

Ne május elején, hanem inkább már februárban kezdjünk!

 

Tervezés - A téli hónapok ideálisak a tervezésre. Hagyjunk magunknak és növényeinknek is a nyár előtt több hónapot a felkészülésre! Vessük papírra elképzeléseinket, majd a tél elmúltával az elkészült tervek alapján jelöljük ki ezeket a kertben!

 

Földmunka - Mihelyt vége a fagyos időszaknak és a talaj felenged, elkezdhetjük kialakítani a megálmodott ágyásokat és előkészíteni a talajt az ültetésre!

 

Ültetés - Ültessünk minél korábban, már kora tavasszal! Amikor az ültetésre ideális hőmérsékletről beszélünk, akkor növényeinkre gondoljunk és ne magunkra!...

 

Fejlődés - Ha kora tavasszal ültetünk, akkor a növényeknek lesz idejük arra, hogy a nyári hónapokra meggyökeresedjenek és kisebb segítséggel könnyedén átvészeljenek egy forró, aszályosabb nyarat is.

 

Megerősödés - Virágos növényeink -különösen azok, amelyeket magról nevelünk- hűvösebb és nedvesebb időszakban könnyebben indulnak fejlődésnek. Az ilyen növények vagy magoncok erősebbek és ellenállóbbak lesznek azoknál a társaiknál, amelyek meleg és száraz időben kezdenek el fejlődni.

 

Virágzás - Ha elég korán ültetünk, akkor sok növény virágaiban már az első nyáron vagy ősszel gyönyörködhetünk. Így nem kell várnunk 12 hosszú hónapot erre. 

 

Felkészülés az első télre - Ha kora tavasszal ültetünk, akkor növényeinknek az egész szezon a rendelkezésére áll, hogy szépen megerősődve készüljenek fel az első télre. Különösen azoknál a növényeknél fontos ez, amelyeknek szükségük van néhány évre, hogy teljesen télállóvá váljanak.

 

 

KÖVETKEZŐ BLOGBEJEGYZÉSÜNK: 2012.02.24.08:00

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: csináld magad ültetés kerttervezés évelő növények virágmagok

A bejegyzés trackback címe:

https://prerikert.blog.hu/api/trackback/id/tr584041084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása