Tartalom - Kertes blog

 

novenytarsitasok_mediterran_kertbe_teraszra_1_-_copy.jpg

PRÉRI KERT | Vadvirágok gyep helyett

KERTTERVEZÉS - Tervezzünk izgalmas kertet, tele érdekes, változatos megjelenésű növénnyel! Ne csak virágban gondolkodjunk, hanem levélzetben is! Szúrós, hegyes vagy lágy és finom megjelenésű mindegy... csak ne a gyep legyen a legfontosabb!

Nyár az őszben

2011.10.07. 08:00 Préri Kert | Vadvirágok gyep helyett

 

Ez a néhány meleg hét kora ősszel valódi áldás a legtöbb kertészkedő számára. Augusztus elején még igencsak nehéz volt elképzelni, hogy a következő 8 hétben szinte megállás nélkül jó idő lesz. 1 hónap nyári "jackpot" ősszel...

 

A Texas nyugati részén honos kobalt zsálya >> apró, kék virágai lassan elborítják a növényt. Levélzete fűszerű, enyhén illatos.

 

Ezekben a napos hetekben a melegkedvelő lángbokor >> is vidáman ontja élénkpiros virágait.

 

A texasi zsálya >> rózsaszín virágai ehetőek, levélzete pedig kellemesen illatos. Egészen a fagyokig díszít.

 

Az arizonai fukszia >> narancspiros virágai július végétől jelennek meg. Az élénk színű virágözön akár december elejéig is eltart.  

 

A mexikói azúr zsálya >> neonkék virágai szinte világítanak a kertben. Ezüstös levélzete jó hátteret ad élénk virágainak.

 

Lehet hogy valami komolyabb nagyítóra lesz szükség...a következő képhez?

 

Ez a csodálatos kis bogár épp a brazil kék zsálya >> nektárdús virágait látogatja.

 

Kacsafarkú szender (Macroglossum stellatarum)

Vándorlepke, hazánk egyes szubmediterrán jellegű területein áttelel és állandó. Napközben látogatja a virágokat, kolibrifélék módjára lebeg előttük, és igen hosszú pödörnyelvével szívja a nektárt. Röpte rendkívül gyors. Hernyói főképpen galajon táplálkoznak, zöld színűek, világos hosszanti csíkokkal. Lepke alakban telel át. (Forrás: Wikipédia)

 

Ki korán kel, ....

 

A mexikói óriás zsálya >> kitartóan virágzik a nyár dereka óta. Virágainak színe az ősz közeledtével élénkebb, az éjszakák hidegebbre fordulását követően pedig a virágzás még intenzívebb.

 

A későn virágzó "óriás cigarettavirág" is virágba borult. Virágai először élénksárgák, majd később színük narancspirosra változik. A hatás így olyan, mintha kétfajta színű virágai lennének.

 

Kertünk átalakításakor ne csak virágos, hanem örökzöld növényekkel is tervezzünk! Hiányuk különösen szembetűnő lesz majd, ha az ősz végére lehullanak a levelek és eltűnnek a kertből a virágok...

 

KÖVETKEZŐ BLOGBEJEGYZÉSÜNK: 2011.10.14. 08:00

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: rovarok gyerekeknek illatos virágok évelő növények mediterrán növények balkonnövények szárazságtűrők kék színű virágok piros színű virágok

A bejegyzés trackback címe:

https://prerikert.blog.hu/api/trackback/id/tr393269179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása