Tartalom - Kertes blog

 

novenytarsitasok_mediterran_kertbe_teraszra_1_-_copy.jpg

PRÉRI KERT | Vadvirágok gyep helyett

KERTTERVEZÉS - Tervezzünk izgalmas kertet, tele érdekes, változatos megjelenésű növénnyel! Ne csak virágban gondolkodjunk, hanem levélzetben is! Szúrós, hegyes vagy lágy és finom megjelenésű mindegy... csak ne a gyep legyen a legfontosabb!

A király visszatér

2011.08.05. 08:00 Préri Kert | Vadvirágok gyep helyett

 

Néhány virágos növény csak július végétől, augusztus elejétől kezd virágozni, amikor már kevesebb a szín a kertben. Ezek a növények általában igen ellenállók, minimális gondozást igényelnek és kevés csapadékkal beérik. Olyankor virágoznak, amikor a kert (általában) a legszárazabb és a nyár még (általában) forró.

 

A fagytűrő arizonai fukszia >> narancspiros virágait július végétől hónapokon át, egészen a keményebb fagyokig hozza. Gyökérről lassan terjed és néhány év alatt akár 1.5m-es fél-cserjés évelővé fejlődik.

 

A szintén fagytűrő bársony zsálya >> már a nyár elejétől virágzik. Hosszú, akár 120 cm-es szárai szépen áthajlanak a szomszédos növényekre.

 

Ezek a növények edzettek és könnyedén megbirkóznak az időjárás viszontagságaival; emberi gondoskodás nélkül is!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


A nyugati vasfű >> lila bugái július végétől jelennek meg. Feltűnő, élénkszínű, nektárdús virágait igen kedvelik a méhek és a lepkék. 


A kékgyökér (Ceratostigma plumbaginoides) napos és árnyékos helyen is jól érzi magát. A legnagyobb szárazságban sem kell öntözni. Virágzó talajtakaró növény, amivel a ritkán használatos gyepes területek egy részét kiválthatjuk.

 

A barátcserje >> kék, nektárdús virágait napos időben ellepik a méhek. Igen gyorsan nagy bokorrá fejlődik. Védettebb helyen kisebb fává is nevelhető. Talajban nem válogat.

 

A méhek mellett hébe-hóba egy-egy komolyabb fickó is jön látogatóba...

 

A ciklámen zsálya >> nagyméretű, élénkszínű virágai egzotikus külsőt kölcsönöznek neki. Texas középső részén elterülő meszes fennsíkokon honos.

 

Időnként persze az időjárás nem vesz tudomást arról, hogy nyár van...

 

A kék sudárzsálya >> és a szamárkenyér >> hűsítő színeire idén július második felében kevésbé volt szükségünk, mint más években.


Kiváncsian várom, hogy mit tartogat még a nyár...

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: agave yucca illatos virágok évelő növények szárazságtűrők mézelők yukka

A bejegyzés trackback címe:

https://prerikert.blog.hu/api/trackback/id/tr953109547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása