Tartalom - Kertes blog

 

novenytarsitasok_mediterran_kertbe_teraszra_1_-_copy.jpg

PRÉRI KERT | Vadvirágok gyep helyett

KERTTERVEZÉS - Tervezzünk izgalmas kertet, tele érdekes, változatos megjelenésű növénnyel! Ne csak virágban gondolkodjunk, hanem levélzetben is! Szúrós, hegyes vagy lágy és finom megjelenésű mindegy... csak ne a gyep legyen a legfontosabb!

Tombol a nyár (a kertben)

2011.07.29. 13:45 Préri Kert | Vadvirágok gyep helyett

 

A pozsgás növények nagyszerűen nevelhetők cserépben. Érdekes formájukkal és különleges levélzetükkel egész évben díszítik a kertet, a teraszt vagy akár az erkélyt. A nyári hónapokban sokszor feltűnő színekben pompáznak. Szinte még a forró, száraz időszakokban sem igényelnek öntözést. Cserépben nevelve is sokszor beérik a természetes csapadékkal. 

 

Örök szerelem, az agávék.

 

Az erőteljes és a finom levélzet párosítása. Yukkák és díszfüvek. 

 

A selyemakác pamacsszerű, rózsaszín virágai.

 

A kínai selyemmirtusz >> élénkszínű, lilásrózsaszín virágai a nyár derekától díszítenek. Kissé fagyérzékeny, de meleg, védett fekvésben (10-12 év alatt) nálunk is kisebb fává nőhet.

 

Yukka és a kobalt zsálya >> lágy, fűszerű levélzete. Ez a különleges zsályafajta élénk, kékszínű virágaival a nyár végétől ősz közepéig díszít.

 

Örökzöld növények (yukka és kerti rozmaring), amelyek egész évben ugyanolyan szépen mutatnak. 

 

Egy fiatal piros yucca >> kékes-zöld levélzete eső után. Némileg gyorsabban növekszik, ha júniustól szeptemberig, meleg időszakokban néhányszor alaposan megöntözzük. 

 

Dzsungelláz a kertben július végén. Gránátalma és japán naspolya.

 

Nálunk nem a kártevők jelentik a legnagyobb veszélyt, hanem a szúrós levélzetű növények; yukkák és agávék.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: agave cserjék pozsgások yucca díszfüvek érdekes levélzet yukka

A bejegyzés trackback címe:

https://prerikert.blog.hu/api/trackback/id/tr833068091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása