Tartalom - Kertes blog

 

novenytarsitasok_mediterran_kertbe_teraszra_1_-_copy.jpg

PRÉRI KERT | Vadvirágok gyep helyett

KERTTERVEZÉS - Tervezzünk izgalmas kertet, tele érdekes, változatos megjelenésű növénnyel! Ne csak virágban gondolkodjunk, hanem levélzetben is! Szúrós, hegyes vagy lágy és finom megjelenésű mindegy... csak ne a gyep legyen a legfontosabb!

Sziklakert - Milyen növényeket válasszunk?

2011.04.18. 08:00 Préri Kert | Vadvirágok gyep helyett


A sziklakertbe hagyományosan ültetett növények szinte kivétel nélkük olyan helyről származnak, ahol intenzíven süt a nap, sovány a talaj, gyorsan elfolyik a víz és folyamatosan erős a szél.

Ha kertünk eleve rendelkezik déli vagy dél-nyugati fekvésű rézsűvel, akkor könnyű dolgunk van. Ha nem, akkor mi magunk is létrehozhatunk egyet.   

A sziklakert elhelyezése - Mivel a sziklakerti növények általában kis- vagy közepes méretűek, ezért helyezzük a sziklakertet lehetőség szerint a ház közelébe, így jobban látjuk, többet gyönyörködhetünk benne.

A sziklakert építése - Mivel a legtöbb sziklakerti növény jó vízáteresztő talajt igényel, ezért érdemes a hozatott földet még valamilyen arányban pld. rostált sóderrel összekeverni.

A sziklakert dombjának belsejébe nyugodtan beépíthetünk maradék sittanyagot pld.: tégla, csempe és beton darabok.  Ez nemcsak jó alapot biztosít és javítja a vízelvezetést, hanem kevesebb földet is kell hozatnunk.

Ültetést követően a növények körül a felszínt apró kaviccsal érdemes mulcsolni. Esztétikus és némileg elnyomja a gazt is.

 

Válasszunk eltérő formájú és habitusú növényeket, így az összhatás változatos és mozgalmas lesz. Sziklakertbe ültethető növények Növénykatalógusunkból >>   

 

Piros yucca >>

Új-mexikói kolibrivirág >> Illatos!

Bársony zsálya >> Illatos!

Mexikói azúr zsálya >> Illatos!

Lángbokor >>

Texasi kolibrivirág >> Illatos!

Arizonai fukszia >>

Cserjés bugatölcsér >>

Tűlevelű bugatölcsér >>

Texasi nyuszifül >>

Vattacukor fű >>


Texasi zsálya >> Illatos!

Mexikói óriás zsálya >> Illatos!

Kobalt zsálya >> Illatos!

Kaliforniai hegyi zsálya >> Illatos!

Szakállas bugatölcsér >>

Ciklámen zsálya >>
 

A kövek elhelyezése - Néhány jótanács: 

  • Kezdjünk a nagyobb kövekkel és hagyjuk a kisebbeket a végére!
  • A köveket kb. 1/3-ig ássuk be a földbe!
  • Csak egyfajta követ használjunk!

 


 

KÖVETKEZŐ BLOGBEJEGYZÉSÜNK: 2011.04.22. 08:00  

 

Szólj hozzá!

Címkék: kerttervezés szárazságtűrők

A bejegyzés trackback címe:

https://prerikert.blog.hu/api/trackback/id/tr42815002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása