Tartalom - Kertes blog

 

novenytarsitasok_mediterran_kertbe_teraszra_1_-_copy.jpg

PRÉRI KERT | Vadvirágok gyep helyett

KERTTERVEZÉS - Tervezzünk izgalmas kertet, tele érdekes, változatos megjelenésű növénnyel! Ne csak virágban gondolkodjunk, hanem levélzetben is! Szúrós, hegyes vagy lágy és finom megjelenésű mindegy... csak ne a gyep legyen a legfontosabb!

Kertészkedésre FEL!

2011.04.01. 08:00 Préri Kert | Vadvirágok gyep helyett


Egy kisebb kertben, erkélyen vagy balkonon minden talpalatnyi hely kincset ér. De nem csak a talpunk alatt kereshetünk helyet kertészkedéshez, hanem a magasban is… 

 

  • Egy kert mindig vonzóbbnak tűnik, ha összekapcsoljuk a legmagasabb növények  (fák)  és a legalacsonyabbak (gyep)  közti teret.
  • Eltakarhatjuk a nem túl vonzó részeket a kertben.
  • Egy kis zöldet vihetünk a kertbe, ha udvarunk nagy részét valamikor lebetonozták. 
  • Különböző magasságú vagy különböző magasságban elhelyezett növények változatosságot és mozgalmasságot visznek a kertbe.

Pergola - Ha kevés a helyünk, akkor egy futónövényekkel befuttatott pergola vagy lugas nemcsak árnyékot nyújt a tűző nap elől, hanem a teret is nagyítja.

 

Szűk helyek - Különböző magasságú és levélzetű növények ültetésével is nagyítjuk a teret a kertben.  


Városi kertek - "Felfelé kertészkedni" talán egy városi kertben jár a legnagyobb előnyökkel. Ne felejtsük, hogy kis helyen is lehet látványos kertet létrehozni.

 

Veteményes- és fűszerkert - Természetesen nemcsak dísznövényeket nevelhetünk a "magasban", hanem zöldségeket és fűszernövényeket is. Búcsút mondhatunk a derékhasogató hajolgatásnak, és az intenzív gazolásnak, ha falra szerelt edényekbe vagy függőkosarakba ültetünk. Paradicsom, bab, borsó, uborka, mind nagyszerűen nevelhetők ilyen helyen. A magasban mindig jól mozog a levegő és kevesebb a kártevő.

 


Falak - A függőkosárba ültetett, üres falakat befutó növények nemcsak szépítik kertünket, de növelik a teret is. Nagyszerűen hűtenek a nyári melegben és csökkentik a hővesztést a téli hónapokban. 


 



 

KÖVETKEZŐ BLOGBEJEGYZÉSÜNK 2011.04.04. 08:00

 

Szólj hozzá!

Címkék: kerttervezés pozsgások konténeres kertészkedés szárazságtűrők

A bejegyzés trackback címe:

https://prerikert.blog.hu/api/trackback/id/tr802768869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása