Tartalom - Kertes blog

 

novenytarsitasok_mediterran_kertbe_teraszra_1_-_copy.jpg

PRÉRI KERT | Vadvirágok gyep helyett

KERTTERVEZÉS - Tervezzünk izgalmas kertet, tele érdekes, változatos megjelenésű növénnyel! Ne csak virágban gondolkodjunk, hanem levélzetben is! Szúrós, hegyes vagy lágy és finom megjelenésű mindegy... csak ne a gyep legyen a legfontosabb!

A tavasz első virágai - A palackfa

2011.03.09. 08:00 Préri Kert | Vadvirágok gyep helyett


Kertünkben kora tavasszal az elsők között borul virágba a palackfa. Színes, igen nagyméretű virágai elhozzák a kertbe a várva várt színeket.

 

A palackfa eredeti története - A XVIII. században az USA déli államaiba behurcolt afrikai rabszolgák hozták magukkal azt a szokást, hogy kisebb fák ágaira színes palackokat akasztottak. 


 

Úgy hitték, hogy a fényes, feltűnő palackok majd odavonzzák a gonosz szellemeket, amelyek aztán nem tudnak kiszabadulni.

 


Egy idő után levették a faágakról a palackokat, bedugaszolták és a folyóba dobták őket. Úgy vélték, hogy a bezárt rossz szellemek így sohasem fognak visszatérni.

 

Napjainkban a palackfa sokfajta típusú kertben lehet érdekes kerti dísz. A színes üvegek nemcsak szépen csillognak a napsütésben, hanem egész évben vidám hangulatot is teremtenek a kertben.

 

 

KÖVETKEZŐ BLOGBEJEGYZÉSÜNK: 2011.03.11. 17:00  

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: csináld magad

A bejegyzés trackback címe:

https://prerikert.blog.hu/api/trackback/id/tr162712915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása