Tartalom - Kertes blog

 

novenytarsitasok_mediterran_kertbe_teraszra_1_-_copy.jpg

PRÉRI KERT | Vadvirágok gyep helyett

KERTTERVEZÉS - Tervezzünk izgalmas kertet, tele érdekes, változatos megjelenésű növénnyel! Ne csak virágban gondolkodjunk, hanem levélzetben is! Szúrós, hegyes vagy lágy és finom megjelenésű mindegy... csak ne a gyep legyen a legfontosabb!

Szobanövények a szabadban III. rész

2011.02.09. 08:00 Préri Kert | Vadvirágok gyep helyett

Néhány általunk  szobanövényként ismert növény, számos kedvező tulajdonsága miatt, tavasztól őszig kiválóan tartható a szabadban is. A lényeg, hogy olyanokat válasszunk, amelyek kevés törődést és minimális öntözést igényelnek.

 

Kukoricalevél (Aspidistra elatior)

A Japán szigetek és Kína keleti részének erdőségeiben honos. Rendkívül ellenálló növény, a lakásban gyakorlatilag majdnem "teljes sötétségben" és "víz nélkül" képes növekedni. 

Mivel kevés törődést igényel, már az angol viktoriánus idők óta népszerű, leveleivel díszítő növény. Időnként persze kimegy a divatból. Hideg telű országokban elsősorban szobanövényként nevelik.

Kevesen tudják, de kiültetve meglepően jól tűri az időszakos hideget. Takarással nálunk is átvészeli az enyhébb teleket. A föld feletti rész persze ilyenkor visszafagyhat, de tavasszal a gyökérzet új hajtásokat hoz.

A kukoricalevél lassan, de kitartóan növekszik míg eléri a 60-90cm szélességet. Később rizómáival lassan terjedhet. Ha nyáron alkalmanként öntözzük, gyorsabban  növekszik.

Levelei örökzöldek és mély árnyalatúak, rizómás gyökérzetéből törnek elő.

Balkonnövényként és kiültetve is legszebben félárnyékos, árnyékos helyen nevelhető. A déli, délutáni tűző naptól óvjuk! Talajban azonban nem válogat. 

Csigáktól, meztelen csigáktól is óvni kell.

Tőosztással könnyen szaporítható.
 

KÖVETKEZŐ BLOGBEJEGYZÉSÜNK: 2011.02.10. 12:00

Kerttervezés  - Honnan merítsünk ötleteket? 

Szólj hozzá!

Címkék: szobanövények konténeres kertészkedés balkonnövények

A bejegyzés trackback címe:

https://prerikert.blog.hu/api/trackback/id/tr262629560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása