Számos olyan, növény létezik, amelyek virágai enyhén fűszeres, édeskés ízűek, levelüknek pedig erőteljes illata van. Mivel ezen virágok nektártartalma igen magas, leveleik pedig rendkívül illatosak és zamatosak, kitünően felhasználhatók az alábbi finomságok ízesítésére és díszítésére:
- zöldsaláták
- gyümölcssaláták
- gyümölcsitalok/koktélok
- teák
- fagylaltkelyhek
- hal-és csirkeételek
Íme ehető virágú növények NÖVÉNY KATALÓGUSUNKBÓL >>
Ahogy a világ többi részén, úgy
itthon is egyre nagyobb az érdeklődés távoli tájak ételei iránt. Ha magunk
akarjuk elkészíteni, kis utánajárással bármilyen konyha jellemző fűszerét be
tudjuk szerezni.
Még izgalmasabb, ha a saját kertünkben találjuk meg a hozzávalókat.
Próbáljuk meg az egyre népszerűbb mexikói ételek valamelyikét! Ízesítsük a
kolibrivirág vagy különféle zsályák leveleivel, hogy eredeti ízt kapjunk!
Jótanács: Csak a
főzés vége előtt pár perccel tegyük az ételhez, mert a levelek jelentősen
veszítenek aromájukból.
Javaslat kolibrivirág tea elkészítésére:
2 evőkanál friss + 1 evőkanál szárított kolibrivirág levelet forró vízben 7-10 percig áztassunk!