Tartalom - Kertes blog

 

novenytarsitasok_mediterran_kertbe_teraszra_1_-_copy.jpg

PRÉRI KERT | Vadvirágok gyep helyett

KERTTERVEZÉS - Tervezzünk izgalmas kertet, tele érdekes, változatos megjelenésű növénnyel! Ne csak virágban gondolkodjunk, hanem levélzetben is! Szúrós, hegyes vagy lágy és finom megjelenésű mindegy... csak ne a gyep legyen a legfontosabb!

Érdekes levélzetű növények II. rész

2010.12.29. 09:00 Préri Kert | Vadvirágok gyep helyett

 

Kora tavasztól késő őszig számtalan növény díszít virágaival a kertben hosszabb-rövidebb ideig, de a keretet mindig azok a növények biztosítják, amelyek az egész szezon során díszítenek levélzetükkel.

Íme néhány mutatós levélzetű évelő növény: 

A préri mimóza >> finom, páfrányszerű levélzete jól mutat nagyobb levelű növények mellett. Napon, tápanyagdús talajon minden évben akár 180cm-esre is megnő.

 

A bíborlevelű tűzeső >> feltűnő levélzete szinte egész évben díszít. Sötét színű levelei jól kiemelik az élénk színű virágokat.



A keleti mák >> mélyen szabdalt, szőrős levélzete már a tél végétől érdekes színfolt a kertben. Ültessünk elé nyáron virágzó évelőket, mivel a virágzás végén júniusban a növény visszahúzódik és üres foltot hagy maga után.



A magas menyecskeszem >> különleges bambuszszerű levélzetének köszönhetően akár szoliternövénynek is ültethető.

 

A hamis mákkóró >> szép formájú, nagyméretű, kékes-zöld levelei jó kontrasztot adnak kisebb levelű növényekkel.

 

A magas kúpvirág >> mélyen szabdalt levélzete legalább olyan mutatós, mint magas szárain megjelenő sárga virágai. Szépen nevelhető félárnyékban is. Nyáron a száraz talajt rosszul tűri.

 

A préri menyecskeszem >> különösen 3-as csoportban ültetve mutatós. Levélzetét akár az ősz közepéig szépen megtartja. Napos, száraz fekvésbe ültetve tömöttebb növényt kapunk.

 

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: kerttervezés érdekes levélzet

A bejegyzés trackback címe:

https://prerikert.blog.hu/api/trackback/id/tr342483154

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Handi Péter – MACSKA A KERTBEN 2010.12.29. 12:57:52

Jó ideje már, hogy kevesebb a madár a kertben. Eleinte nemigen tűnt fel a csipogás-csivitelés ritkulása, a tálkába kitett víz is rendszerint elfogyott. A jelenséget az időjárás változásának tulajdonítottam, talán bizonytalanabb a fészek-lét, a tojáskák...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása