Tartalom - Kertes blog

 

novenytarsitasok_mediterran_kertbe_teraszra_1_-_copy.jpg

PRÉRI KERT | Vadvirágok gyep helyett

KERTTERVEZÉS - Tervezzünk izgalmas kertet, tele érdekes, változatos megjelenésű növénnyel! Ne csak virágban gondolkodjunk, hanem levélzetben is! Szúrós, hegyes vagy lágy és finom megjelenésű mindegy... csak ne a gyep legyen a legfontosabb!

Levelükkel díszítő növények - Látvány egész évben

2010.11.02. 15:00 Préri Kert | Vadvirágok gyep helyett

 

Egy jól megtervezett kertben a levélzetükkel díszítő növényeké a főszerep. Egész évben egyfajta állandó keretet nyújtanak. A virágos növények csak időszakosan egészítik ki őket. 

Válasszunk ki néhány olyan örökzöld és formailag változatos levélzetű növényt, melyeket ismétlődően ültessünk el kertünkben! (Nem érdemes sok fajtából egyet ültetni, hacsak nem botanikus kertet akarunk létrehozni...)


Néhány általam kedvelt ilyen növény:

 
A yukka és az "örökzöld" velencei kutyatej egész éven át öltözteti a lépcső melletti részt.


Megfakult díszfüvek, örökzöld yukka, ezüstös levelű levendula és a korai méhbalzsam > vörösszínű őszi levélzete látható.                                                                                           

Az örökzöld babér, rozmaring-és yukka, valamint számos díszfű fajta párosítása formai változatosságot és folyamatosan "színes" látványt nyújt.

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Levendula és mexikói árvalányhaj ismétlődő ültetése. Ez a társítás késő ősszel ugyanolyan vonzó, mint tavasszal vagy akár a téli hónapokban.  A közöttük elszórtan ültetett virágok a meleg hónapokban szépen kitöltik az üres részeket, de a keretet nem ők adják.

 


Eltérő formájú és levélzetű növények társítása mindig érdekes látványt nyújt egy kertben.

 

Agave fajták és díszfüvek párosítása szerintem mindig látványos kontrasztot alkot.(erőteljes és lágy megjelenés párosítása)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: agave kerttervezés pozsgások konténeres kertészkedés díszfüvek érdekes levélzet

A bejegyzés trackback címe:

https://prerikert.blog.hu/api/trackback/id/tr992413544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása