Tartalom - Kertes blog

 

novenytarsitasok_mediterran_kertbe_teraszra_1_-_copy.jpg

PRÉRI KERT | Vadvirágok gyep helyett

KERTTERVEZÉS - Tervezzünk izgalmas kertet, tele érdekes, változatos megjelenésű növénnyel! Ne csak virágban gondolkodjunk, hanem levélzetben is! Szúrós, hegyes vagy lágy és finom megjelenésű mindegy... csak ne a gyep legyen a legfontosabb!

Kúpvirágok - Csúcsfejek

2010.10.21. 11:45 Préri Kert | Vadvirágok gyep helyett

 

A kúpvirágok az észak-amerikai préri napimádó, hosszan virágzó, kevés gondozást igénylő növényei. Érdekes formájú virágaik már messziről vonzzák a hasznos, beporzó rovarokat...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az óriás kúpvirág > mexikói sombrero formájú virágai a nyár elején jelennek meg. Kitűnő vágott virágnak. Viaszos, kékes-zöld levélzete egész szezonban impozáns színfolt a kertben. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A magas kúpvirág > nyár közepén megjelenő mutatós virágaival és mélyen szabdalt levélzetével díszít. Kedveli az üde talajt.

 

A sullivantii kúpvirág > a nyár végétől az ősz közepéig hozza számtalan sárga színű virágát. Üde talajon igen hosszan virágzik.

 

A szomorú kúpvirág > szinte egész nyáron virágzik. Ültessünk mellé magasabb évelőket támasztéknak. Mutatós vágott virág.

 

 

 

 

 

 


 

 

 

A nyugati kúpvirág > fekete "kúpjával" díszít, mivel mindössze néhány zöld színű szirma van. Virág virág nélkül. 

 

Az illatos kúpvirág > ánizs illatú, "művészi tervezésű" virágai július végétől szeptember végéig díszítenek. Üde talajon igen hosszan virágzik.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: illatos virágok évelő növények

A bejegyzés trackback címe:

https://prerikert.blog.hu/api/trackback/id/tr902387711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása