Tartalom - Kertes blog

 

novenytarsitasok_mediterran_kertbe_teraszra_1_-_copy.jpg

PRÉRI KERT | Vadvirágok gyep helyett

KERTTERVEZÉS - Tervezzünk izgalmas kertet, tele érdekes, változatos megjelenésű növénnyel! Ne csak virágban gondolkodjunk, hanem levélzetben is! Szúrós, hegyes vagy lágy és finom megjelenésű mindegy... csak ne a gyep legyen a legfontosabb!

Díszfüvek - Bemutató ősszel

2010.10.14. 17:30 Préri Kert | Vadvirágok gyep helyett

A díszfüveket elősorban azért kedvelem, mert életet visznek a kertbe azzal, hogy a legkisebb szellőre rezdülnek. 

A méretesre megnövő Miscanthus sinensis 'Silberfeder' jellegzetes virágfüzérei augusztus elejétől jelennek meg.

 

A hasonlóan termetes Miscanthus sinensis 'Gracillimus'  méltán népszerű fajta nálunk is. Kicsit későn, októberben kezd virágozni, ám ezt pótolja az egész szezonban mutatós levélzete.

 

A vattacukor fű >> különleges rózsaszín virágai szeptemberben jelennek meg és legalább két hónapig szépen tartják színüket. A virágzat a téli fagyok megjelenésével kifakul, de így is kora tavaszig díszít.

 

Ez, az USA nyugati részén honos fűfajta egyaránt jól érzi magát napos és árnyékos fekvésben. Aranysárga kalászai kora ősztől díszítenek.  

 

A Mexikói árvalányhaj (stipa tenuissima) akkor a legmutatósabb, ha a reggeli vagy a lenyugvó nap sugarai megvilágítják. Örökzöld fűfajta.

 

A csíkos nádtippan (Calamagrostis X acutiflora 'Overdam') nagy előnye, hogy csíkos levélzete korán kihajt és virágbugái már a nyár elején megjelennek. 

  

A díszfüvek valamilyen fajtája mindig szerepel a  kerttervezők palettáján is. Finom megjelenésükkel csodálatosan kiegészítik a hangsúlyos, nagyobb levelű növényeket. (pld.: yukkák, örökzöld cserjék)

 

A magasabb fajták jó kontrasztot  képeznek alacsonyabb növényekkel a kertben.


Az év nagy részében mutatósak, erőteljes növekedésűek, talajban nem válogatnak, számos fajtájuk szárazságtűrő, minimális törődést igényelnek, szívósak, hosszú életűek, betegség ritkán támadja meg őket, ősszel és télen is díszítenek...tehát nagyjából mindent tudnak :) 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kerttervezés díszfüvek szárazságtűrők

A bejegyzés trackback címe:

https://prerikert.blog.hu/api/trackback/id/tr82370581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása