Tartalom - Kertes blog

 

novenytarsitasok_mediterran_kertbe_teraszra_1_-_copy.jpg

PRÉRI KERT | Vadvirágok gyep helyett

KERTTERVEZÉS - Tervezzünk izgalmas kertet, tele érdekes, változatos megjelenésű növénnyel! Ne csak virágban gondolkodjunk, hanem levélzetben is! Szúrós, hegyes vagy lágy és finom megjelenésű mindegy... csak ne a gyep legyen a legfontosabb!

Egy mókás külsejű növény gyerekeknek (is)

2010.10.07. 16:00 Préri Kert | Vadvirágok gyep helyett

Nem tudom eldönteni, hogy a rózsaszín cigaretta virág (cuphea) szirmai egy nyuszi vagy inkább  Mickey egér füleire emlékeztetnek. Vagyis tulajdonképpen száz nyúl vagy Mickey egér...A virágtölcsérek színe mély rózsaszín, melyen 6db apró világosabb színű szirom helyezkedik el. 2db fül, 2db kar és 2db láb.


 

Elképesztően intenzív virágzású fajta. A virágok igaz csak 2-2.5cm hosszúak, de a nyári-és az őszi hónapokban elborítják a növényt. Fél-cserjés növény, ami nyárra 40-60cm magasra és kb. 70-90cm szélesre nő. (Tavasszal fás szárait a földtől 10-15cm-re vágjuk vissza) Ültessük közepesen tápanyagdús, jó vízáteresztő földbe, napos vagy félárnyékos helyre! 

 


Ősszel, a hidegebb idő érkeztével a levelek lilásra színeződnek.Kiválóan nevelhető cserépben, így mindig oda helyezhetjük, ahol a gyerekek (vagy mi magunk :) gyönyörködhetünk benne. Különösen mutatós, ha virágokkal teli ágait a szél mozgatja. Az őszi fagyok megjelentével helyezzük fagymentes helyre és a tél folyamán havonta egyszer öntözzük meg!


 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: gyerekeknek konténeres kertészkedés mediterrán növények balkonnövények

A bejegyzés trackback címe:

https://prerikert.blog.hu/api/trackback/id/tr972337690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása