Tartalom - Kertes blog

 

novenytarsitasok_mediterran_kertbe_teraszra_1_-_copy.jpg

PRÉRI KERT | Vadvirágok gyep helyett

KERTTERVEZÉS - Tervezzünk izgalmas kertet, tele érdekes, változatos megjelenésű növénnyel! Ne csak virágban gondolkodjunk, hanem levélzetben is! Szúrós, hegyes vagy lágy és finom megjelenésű mindegy... csak ne a gyep legyen a legfontosabb!

A nyárelő virágai

2012.06.15. 08:00 Préri Kert | Vadvirágok gyep helyett

 


A június többek között a számomra oly kedves "csúcsfejek" visszatértét jelenti a kertben. A különböző kasvirágfajták egymást váltva szinte egész nyáron díszítenek.

 

A sárga kasvirág >> színpompás virágai csoportban ültetve látványosak igazán. Szirmai élénksárga színét jól kiemeli a virágfejek nagyméretű, sötétbarna közepe.kasvirágok.jpg

 

Júniusban pompázik a levendula és ilyenkor kezdenek megjelenni a  piros yucca >> első, korallszínű virágai is. Ez a meglepően télálló, örökzöld, pozsgás növény rendkívül hosszan, akár az ősz közepéig hozza virágait.piros_yucca.jpg 

 

A sás- és a fáklyaliliom dús, fűszerű levélzetük miatt csoportban ültetve kiváló talajtakaró növények. Nyár elején megjelenő narancssárga virágaikkal néhány hétig színt is visznek a kertbe. 

 

A szakállas bugatölcsér >> piros virágai május végétől jelennek meg. Egyenesen felálló szárai ennél a társításnál jó ellentétet képeznek a törzses yukka ívesen széthajló leveleivel.

 

A klematisz lila virágai szépen kibújnak a babér örökzöld ágai között. Idén a sok eső miatt az átlagosnál hosszabb ideig hozza virágait.  

 

A tarka levelű yukka jellegzetes virágzata a szomszédos növények fölé magasodik. Nagyméretű, fehér virágait hamarosan rózsabogarak lepik el. 

 

Nehéz virágot találni a kert ezen részén, amely elsősorban a változatos levélformákra épít. 

 

Nagyszerűen helyettesíthetjük a kertben a színpompás virágszíneket színes levelű növényekkel. Tulajdonképpen így a látványban sokkal tovább, a szezon nagy részében gyönyörködhetünk...

 

Igazán figyelemfelkeltő!...

 

Ügyeljünk arra, hogy kertünk keretét ne összevissza ültetett, "rövid életű" virágos növények adják!

 

Kékeszöld levelű növények, mint például a deres csenkesz, csoportban ültetve jól használhatók arra, hogy a zöld szín dominanciáját megtörjék. Színes, a zöldtől eltérő levélszínű növények mindig érdekesebbé teszik a látványt. 

 

Érdemes egymás mellé eltérő levélformájú növényeket választani... 

 

KÖVETKEZŐ BLOGBEJEGYZÉSÜNK: 2012.06.22.

Szólj hozzá!

Címkék: kerttervezés cserjék yucca díszfüvek évelő növények szárazságtűrők rózsaszín virágok sárga virágok yukka

A bejegyzés trackback címe:

https://prerikert.blog.hu/api/trackback/id/tr414564522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása