Tartalom - Kertes blog

 

novenytarsitasok_mediterran_kertbe_teraszra_1_-_copy.jpg

PRÉRI KERT | Vadvirágok gyep helyett

KERTTERVEZÉS - Tervezzünk izgalmas kertet, tele érdekes, változatos megjelenésű növénnyel! Ne csak virágban gondolkodjunk, hanem levélzetben is! Szúrós, hegyes vagy lágy és finom megjelenésű mindegy... csak ne a gyep legyen a legfontosabb!

Egy raklap növény a balkonon

2011.04.11. 08:00 Préri Kert | Vadvirágok gyep helyett

 

Ha napos balkonunkon szeretnénk kis helyen sok növényt nevelni, pénztárcakímélő megoldás lehet, ha egy raklapba ültetünk. 

A raklap - Kerítsünk egy olyat, ami nem sérült és nem állnak ki belőle szögek!

Mire lesz szükségünk a barkácsolás során? - Szükségünk lesz 2 zsák 50l-es palántaföldre, kb. 16 kisebb cserepes növényre. (Ezek tetszés szerint lehetnek virág, zöldség vagy fűszernövények.) Valamint mezőgazdasági fóliára, egy tűzőgépre (vagy szögekre és egy kalapácsra) és némi csiszolópapírra.

 

A raklap megerősítése - Szögeljük meg azokat a részeket, amelyek esetleg elengedtek! Majd igény szerint csiszoljuk meg a durvább részeket! Tetszés szerint színre is lehet festeni.

A fólia feltűzése - Döntsük el, hogy a raklapnak melyik lesz a hátulja és az alja, mivel ezeket a részeket, valamint a két keskeny oldalát a mezőgazdasági fóliával fogjuk borítani. Felülre és előre kerülnek majd a növények.


Vágjunk ki 2db akkora méretű fólia darabot (plusz néhány centiméter ráhagyásnak), hogy a hátoldalát, az alját és a két keskeny oldalát be tudjuk fedni! 

Illesszük egymáshoz a két kivágott fóliadarabot, majd hajtsuk vissza a széleket 1-2cm-rel! Ezután kezdjük el odatűzni a raklaphoz a fóliát, kb. 2-3cm-enként legyen egy kapocs!   

Kezdjük a tűzést felülről! Utána símítsuk ki a fóliát és folytassuk a tűzést a raklap alsó részén! Ha megvagyunk, akkor fóliázzuk le a raklap alját is! Majd ugyanezt végezzük el a két oldalon is! 

A legvégén tűzzűk oda a fóliát minden olyan helyen ahol nem áll feszesen, azért hogy megfelelően tartsa a virágföldet!

 

Az ültetés -Vigyük a raklapot végleges helyére és fektessük arccal felfelé!

Először a raklap tetejébe helyezzük be a növényeket, egészen szorosan egymáshoz! Ezután töltsük fokozatosan a raklap elülső részébe az egyik zsák palántaföldet, kitöltve a réseket és tömörítve a földet!

Ezután töltsük be a második zsák palántaföldet is a raklap belsejébe!

 

Kezdjük el beültetni a növényeket a raklap elülső részébe! Induljunk a legalsó réstől! Egészen szorosan ültessünk! Ne hagyjunk helyet, ahol a föld kifolyhatna!

A befejezés - A legjobb, ha 2 hétig hagyjuk a beültetett raklapot a földön feküdni. Így a frissen ültetett növények gyökérzete könyebben kapaszkodik és indul meg.

Az év során öntözzünk és tápoldatozzunk az időjárástól függően!    
 

 

 

KÖVETKEZŐ BLOGBEJEGYZÉSÜNK: 2011.04.15. 08:00 

Szólj hozzá!

Címkék: konténeres kertészkedés balkonnövények

A bejegyzés trackback címe:

https://prerikert.blog.hu/api/trackback/id/tr752790310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása