Tartalom - Kertes blog

 

novenytarsitasok_mediterran_kertbe_teraszra_1_-_copy.jpg

PRÉRI KERT | Vadvirágok gyep helyett

KERTTERVEZÉS - Tervezzünk izgalmas kertet, tele érdekes, változatos megjelenésű növénnyel! Ne csak virágban gondolkodjunk, hanem levélzetben is! Szúrós, hegyes vagy lágy és finom megjelenésű mindegy... csak ne a gyep legyen a legfontosabb!

Kerttervezés – Honnan merítsünk ötleteket?

2011.02.10. 12:00 Préri Kert | Vadvirágok gyep helyett


Mindannyian, akik már egy ideje érdeklődünk a kert, a növények iránt, ismerjük azt az érzést, amit akkor érzünk, amikor összetalálkozunk egy érdekes, még nem látott növénnyel vagy egy izgalmas kerttel. Miközben kertes magazinokat, könyveket lapozgatunk, televíziós műsorokat nézünk, az internetet böngésszük, időnként rábukkanunk valami újszerű ötletre.

Legszívesebben azonnal hozzálátnánk, hogy az újonnan látottat saját kertünkben mi is megvalósítsuk. Minket, kertészkedőket ez dob fel!


De honnan jöjjön a NAGY ötlet, ha nem vagyunk elégedettek azzal, ahogy  saját kertünk kinéz? Nézzünk alaposan körül!

 

Vegyük kölcsön mások ötleteit! – Ha összetalálkozunk egy nekünk tetsző ötlettel, valósítsuk meg a saját kertünkben! A legtöbb kert valamiben úgyis különbözik, egy kicsit mindig más. Az se baj, ha csak hasonló növényeket tudunk beszerezni. És az sem, ha egy komoly, nagy kerttel találkozunk; megtervezhetjük és elkészíthetjük kisebb méretben, egyszerűbb, olcsóbb anyagok felhasználásával.

A forma és színvilág adaptálása a lényeg.

 

Nézzünk körül a természetben! - Jártunkban keltünkben figyeljünk meg érdekes, jellegzetes formákat, növénytársulásokat stb. és készítsünk ahhoz hasonlót a saját kertünkben!

Színek – Csak korlátozott számú színnel dolgozzunk! Ne próbáljuk meg, főleg ne egy kis kertben, a színskála összes színét felhasználni! Ez utóbbi ugyanúgy zavaró lehet, mintha lakásunk berendezésénél tennénk ezt.

 

Formák – Amelyik kertben hasonló formák ismétlődnek, az nyugalmat, békességet, áraszt. Ültessünk, a kertben több helyre ugyanabból az érdekes formájú vagy levélzetű növényből!

 

Vessük papírra elképzeléseinket! Nem kell gyönyörűen rajzolni, ahhoz, hogy néhány kerti építményt, fát, cserjét felvázoljunk. A részletekkel ráérünk bíbelődni később.

KÖVETKEZŐ BLOGBEJEGYZÉSÜNK: 2011.02.11. 17:00

Tetőkert - Milyen növényeket válasszunk?

 

Szólj hozzá!

Címkék: csináld magad kerttervezés cserjék yucca évelő növények

A bejegyzés trackback címe:

https://prerikert.blog.hu/api/trackback/id/tr842637560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása