Tartalom - Kertes blog

 

novenytarsitasok_mediterran_kertbe_teraszra_1_-_copy.jpg

PRÉRI KERT | Vadvirágok gyep helyett

KERTTERVEZÉS - Tervezzünk izgalmas kertet, tele érdekes, változatos megjelenésű növénnyel! Ne csak virágban gondolkodjunk, hanem levélzetben is! Szúrós, hegyes vagy lágy és finom megjelenésű mindegy... csak ne a gyep legyen a legfontosabb!

Szobanövények a szabadban I. rész

2011.02.02. 07:00 Préri Kert | Vadvirágok gyep helyett


Néhány elsősorban a lakásban tartott növény, számos kedvező tulajdonsága miatt, tavasztól őszig kiválóan tartható a szabadban is. A lényeg, hogy olyanokat válasszunk, amelyek gyorsan növekednek, kevés törődést és minimális öntözést igényelnek. 

 

Bíbor pletyka (Tradescantia pallida) 

Mexikó keleti partvidékéről származó, elképesztően ellenálló növény. Tűző nap vagy árnyék, laza vagy agyagos talaj, száraz vagy üde, neki egyre megy. A levelek bíbor színe napos fekvésben, mérsékelten száraz talajon a legélénkebb. Ne öntözzük túl!

Ezen előnyös tulajdonságai miatt tavasztól őszig kiválóan tartható cserépben az erkélyen vagy akár a kertben. 

Talán kevesen gondolják, hogy a bíbor pletyka tavasszal kiültetve, némi takarással enyhébb teleken nálunk is áttelel. Igaz védett helyen és csak nagyon későn; május vége, június eleje körül, de kihajt gyökérről. Mélyen gyökerezik és enyhébb években terjed is.

Mivel a meleg hónapokban rendkívül gyorsan növekszik, ezért egynyári növényként is nevelhető. Szárdugványa vízben bármikor az év során 1 hét alatt gyökereket hoz.

Szárai hosszúra nőnek, majd elfekszenek. Habitusa miatt nagyszerűen használható függőkosárban, nagyobb kaspó szélére ültetve vagy alacsonyabb talajtakarónak is. 

A bíbor pletyka apró rózsaszín virágai tulajdonképpen jelentéktelenek. Fő díszítő értékét az egzotikus kinézetű, élénkszínű, bordó levélzet adja. 

 

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: szobanövények konténeres kertészkedés mediterrán növények balkonnövények

A bejegyzés trackback címe:

https://prerikert.blog.hu/api/trackback/id/tr202589829

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: excel training london 2018.12.24. 09:57:48

Szexshop látogatás - szexshop

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása