Tartalom - Kertes blog

 

novenytarsitasok_mediterran_kertbe_teraszra_1_-_copy.jpg

PRÉRI KERT | Vadvirágok gyep helyett

KERTTERVEZÉS - Tervezzünk izgalmas kertet, tele érdekes, változatos megjelenésű növénnyel! Ne csak virágban gondolkodjunk, hanem levélzetben is! Szúrós, hegyes vagy lágy és finom megjelenésű mindegy... csak ne a gyep legyen a legfontosabb!

Különböző magasságú növények - Változatosság a kertben

2010.12.13. 15:00 Préri Kert | Vadvirágok gyep helyett

 

Igazán érdekes és változatos akkor lesz a kertünk, ha a fás növények mellett eltérő magasságú évelő-és cserjés növényeket is választunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha viszont a legtöbb ültetett növényünk közel egyforma magasságú, akkor az elénk táruló látvány egyhangú, jobbára unalmas lesz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amikor ilyen céllal választunk növényeket, próbáljuk meg őket különböző nagyságú háromszögekként elképzelni, ....úgy ahogy az egyiptomiak is tették :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy harmónikusan megtervezett kertben a legmagasabb pont (fák) és a legalacsonyabb (gyep) között mindig finom átmenetet találunk, pld.: kerti építmények vagy az említett különböző magasságú növények, amelyek szépen összekötik a két pontot. 

 

Ha  természetes hatást akarunk elérni, ne csak magasságban, hanem formában is eltérő növényeket válasszunk! 

Szólj hozzá!

Címkék: kerttervezés cserjék yucca évelő növények

A bejegyzés trackback címe:

https://prerikert.blog.hu/api/trackback/id/tr132494338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása