Tartalom - Kertes blog

 

novenytarsitasok_mediterran_kertbe_teraszra_1_-_copy.jpg

PRÉRI KERT | Vadvirágok gyep helyett

KERTTERVEZÉS - Tervezzünk izgalmas kertet, tele érdekes, változatos megjelenésű növénnyel! Ne csak virágban gondolkodjunk, hanem levélzetben is! Szúrós, hegyes vagy lágy és finom megjelenésű mindegy... csak ne a gyep legyen a legfontosabb!

Télen is mutatós növények - A show folytatódik

2010.11.30. 15:00 Préri Kert | Vadvirágok gyep helyett

 

Most, hogy nyakunkon a tél, azok a növények kerülnek rivaldafénybe, amelyek az elkövetkező néhány hónapban is képesek feldobni kertünket. 

  

Íme néhány növénycsoport, amelynek illusztris tagjai KISEBB MÉRETŰ KERTBE IS ültethetők:


Díszfüvek 

A vattacukor fű >> november végén még virágzik. Később, a tél előrehaladtával a levélzet és a virágzat persze kifakul. A díszfüveket általában csak kora tavasszal érdemes visszavágni, mivel finom levélzetük és elszáradt virágszáraik télen is díszítik a kertet. 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Évelők és félcserjés növények  

A tűlevelű bugatölcsér >> levendulával párosítva. Télen a levendula ezüstös levélzetét jól kiegészíti a bugatölcsér zöldszínű tűpárnája. Nyáron az élénkpiros és a kék virágok szépen mutatnak együtt. Igényük is hasonló; napos fekvés, sovány talaj és kevés csapadék. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


A szakállas bugatölcsér >> finom levélzete még a legkeményebb teleken is örökzöld. Élénkpiros virágai nyáron 6-8 hétig virítanak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Télálló yukkafélék 

Erőteljes megjelenésük miatt kiválóan mutatnak szinte minden típusú kertben. Ültessük őket finomabb levélzetű növények mellé! (pld.: díszfüvek). Örökzöldek és rendkívül igénytelenek.   

A piros yucca >> tulajdonképpen rokonságban áll a nálunk is elterjedt pálmaliliom fajtákkal. Kékeszöld levélzete azonban nem szúrós. Örökzöld, így egész évben mutatós... a nyári virágpompa persze egészen más dolog.

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Tél volt, hó esett és jöttek az ünnepek..." 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kerttervezés cserjék yucca díszfüvek érdekes levélzet

A bejegyzés trackback címe:

https://prerikert.blog.hu/api/trackback/id/tr722468785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása