Tartalom - Kertes blog

 

novenytarsitasok_mediterran_kertbe_teraszra_1_-_copy.jpg

PRÉRI KERT | Vadvirágok gyep helyett

KERTTERVEZÉS - Tervezzünk izgalmas kertet, tele érdekes, változatos megjelenésű növénnyel! Ne csak virágban gondolkodjunk, hanem levélzetben is! Szúrós, hegyes vagy lágy és finom megjelenésű mindegy... csak ne a gyep legyen a legfontosabb!

A hónap virágos növényei - November

2010.11.10. 12:20 Préri Kert | Vadvirágok gyep helyett

 

Az évnek ebben a szakában különösen örülök, hogy beleszerettem az Észak amerikából származó hosszan virágzó zsályafélékbe, mivel nekik hála még novemberben is sok szín van a  kertünkben.   

A bársony zsálya >> késő tavasztól virágzik, és még ilyen későn is hoz néhány virágot napsütéses napokon. 

 

A Texas nyugati részéről származó kobaltzsálya >> kimondottan ősszel pompázik.

 

A lila mályvapipacs >> nyár elejétől folyamatosan díszíti élénk színével a kertet. 

 

A narancssárga cigarettavirág is igen kitartó növény. Ha nem süllyedne fagypont alá télen a hőmérséklet :), akár egész évben virítana a kertben.

 

A mexikói azúr zsálya >> ezüstös levélzete szépen kiemeli kék virágait.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Ez a "kétszínű" virágokat hozó mexikói zsályafajta nagy kedvencem. Valójában virágai fehérek, de az úgynevezett csészelevelek lilák. Ősz elején kezd virágozni, amikor hűvösebbek lesznek az éjszakák. Az enyhe fagyoktól még finom, ezüstzöld leveleit sem hullajtja el. 

 

 

 

 

 

 

 


 

  


 

Ez a bugatölcsér fajta (penstemon eatonii) örökzöld levelű, élénkpiros virágokkal. Ha a nyár közepén  szárait visszavágjuk, ősszel ismét virágzik.

 

 A vattacukorfű >> szerintem az egyik legmutatósabb díszfű fajta. A rózsaszín virágszín általában december elejéig elég jól megmarad.

Szólj hozzá!

Címkék: konténeres kertészkedés díszfüvek balkonnövények a hónap virágos növényei szárazságtűrők

A bejegyzés trackback címe:

https://prerikert.blog.hu/api/trackback/id/tr832435525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása