Tartalom - Kertes blog

 

novenytarsitasok_mediterran_kertbe_teraszra_1_-_copy.jpg

PRÉRI KERT | Vadvirágok gyep helyett

KERTTERVEZÉS - Tervezzünk izgalmas kertet, tele érdekes, változatos megjelenésű növénnyel! Ne csak virágban gondolkodjunk, hanem levélzetben is! Szúrós, hegyes vagy lágy és finom megjelenésű mindegy... csak ne a gyep legyen a legfontosabb!

Zsálya, zsálya, zsálya

2010.10.11. 14:00 Préri Kert | Vadvirágok gyep helyett

Az egyik legváltozatosabb növénycsalád, amelynek illusztris tagjai a világ szinte minden részén megtalálhatóak.

Legtöbb fajtája minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, amelyről egy hobbikertész álmodozhat:

Illatosak, finom a megjelenésük, virágaik színpompásak, rendkívül hosszan virágoznak, igénytelenek és igen ellenállóak a legtöbb betegséggel szemben. És ami számunkra még külön jó hír; számos egzotikus fajtájuk igen fagytűrő.

A Texas állam középső részéről származó ciklámen zsálya >> egész nyáron díszít élénk, málnaszínű virágaival. Akár 1.5m-re is megnő, ha jól érzi magát.

 

A Sierra Madre hegységből származó mexikói óriás zsálya >> smaragdzöld levélzete szépen emeli ki a nagyméretű, piros virágokat.

 

A brazil kék zsálya virágszíne még a tengertúlon honos zsályafajták között is különlegesnek számít. Az élénk virágszín szépen mutat zöldcitrom színű levelei mellett.

 

A mexikói azúr zsálya >> ezüstös levélzete és apró, kék virágai igazi mediterrán külsőt kölcsönöznek neki.

 

A Nyugat-Texasban honos kobalt zsálya >> egész nyáron egy díszfűhöz hasonlít, mígnem szeptemberben megjelennek rikító virágai.

 

Igazi drágakőnek számít a Dél-Kaliforniában honos hegyi zsálya >>. Különös, hogy a 2-3 ezer méteres magasságban (nyáron nappal 45fok, éjszaka 7C) növő növény szépen fejlődik és virágzik nálunk is.

 

Az Észak-Mexikóból származó bársony zsálya >> élénkpiros virágai szinte megvilágítják a kert egyes szegleteit. 

 

Szólj hozzá!

Címkék: konténeres kertészkedés illatos virágok évelő növények mediterrán növények szárazságtűrők

A bejegyzés trackback címe:

https://prerikert.blog.hu/api/trackback/id/tr982361060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása